KÖSZÖNTJÜK OLDALUNKON!

Az alapító önkormányzat kiemelt feladatának ellátására, Sopron város lakosságának tájékoztatására hozta létre a Soproni Kommunikációs Központ Kft-t, mint saját tulajdonú gazdasági társaságot. A Kft. tartja fenn és működteti a város kábeltelevíziós szolgáltatását. Sopron város közéleti, kulturális, sport és művészeti műsorainak készítése által a társaság feladatot vállal az értékközvetítés, értékmegőrzés és értékteremtés terén egyaránt. A Sopron Tv, mint kábeltelevízió szerves részét képezi a város közművelődési, tudományos és művészeti tevékenységeinek és hozzájárul azok fejlődéséhez.

A Kft. 2015. december 11-én megkapta a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól a sugárzási engedélyt, majd ezt követően azonnal el is indította a Sopron Televízió sugárzását. A műsorokat Sopron és Harka területén a VODAFONE digitális alapcsomagjában az 501-es csatornán lehet látni. A Telekom IPTV rendszerében pedig a 203 csatornán nézhető az alábbi településeken: Sopron, Bük, Csepreg, Csorna, Fertőrákos, Beled, Sopronkövesd, Ágfalva, Fertőd, Fertőszentmiklós, Harka, Hegykő, Kapuvár, Kópháza, Kőszeg, Lövő, Nagycenk, Sarród, Brennbergbánya, Sopronkőhida.

A társaság feladatai közé tartozik a Sopronmédia hírportál üzemeltetése is. A portál és a televízió közösen biztosítja az állandó és friss hírforrást és emellett működteti a Sopronmédia Facebook-oldalát, valamint YouTube-csatornáját is.

A Sopron Televíziót 2017.05.01-től a Helyi Televíziók Országos Egyesületének tagjai közé választották, 2018 január 1-től látja el a térség MTVA tudósítói feladatait. Kollégáink Sopron és környéke mellett, Ausztriából is tájékoztatják az állami közszolgálati csatornák nézőit.